Ahad, 10 Januari 2010

BICARA KU: ANAK - ANAK BUAH KU.

INilah dia wajah - wajah sebilangan anak - anak buah ku, rupanya dalam putaran masa yang begitu pantas tak terasa oleh ku mereka kini sudah pun dewasa kini. Sebagai bapa saudara mereka aku cukup berbangga dengan pencapaian yang mereka telah buat, kini anak - anak buah ku ada yang telah berjaya memasuki menara gading, dan kesemua mereka masih lagi belajar. Dua dari mereka kini belajar disbeerang laut untuk menyambungkan pelajaran mereka, dan yang lain ada yang belajar diUniversiti tempatan dan ada juga yang belajar diInstitusi Pendidikan tinggi disini, itu yang aamat membanggkan aku. Mereka kini barjaya dalam hidup mereka.
Kini bagi aku, mereka adalah sahabat, dan menjadi teman untuk berbincang dan bertukar - tukar idea bersama mereka. BAgi aku masing - masing dari mereka mempunyai kelebihan dan mempunyai kepintaran dalam bidang masing - masing, malah ini yang cukup membanggakan aku selaku Pak cik kepaa mereka. Tapi dalam hal lain aku masih tegas kepada mereka, terutama dalam soal - soal disiplin mereka, itu aku masih bertegas, kerana bagi aku mereka juga masih perlu dibimbing agar hala tuju hidup mereka akan menuju kearah yang lurus dan betul.
Apa pun sebagai Pak Cik atau 'UNCU' panggilan dari mereka, I'm really proud with you achievements, dan I'll pray for your all success and do hope what you've dream in your life will comes true. Dan bila dan barjaya esuk jangan lupa kan uncu. OK........!

0 ulasan: