Ahad, 17 Januari 2010

BAGAIMANA KONSEP KERETA FERRARI DAN LAMBORGHINI DICIPTAKAN?


Apa yang aku tuliskan dalam blog ku kali ini adalah teori yang aku buat sendiri dan bukan dari mana - mana fakta lain yang aku perolehi, tetpai ianya adalah lahir daripada teori dan pemikiran ku sahaja. Jadi apa pun yang aku tuliskan dalam blogspot ku ini adalah fakta - fakta yang lahir dari pemikian dan pandangan ku sendiri sahaja dan bukan mencedok dari mana - mana idea orang lain.
Sememangnya semua pembaca blog mengenali dan mungkin meminati kedua - dua kereta yang saya muatkan didalam blogspot saya kali ini. Kedua - dua kereta tersebut adalah kereta idaman dan impian saya, dan saya sering berfikir apakah impian saya untuk memiliki kedua - dua kereta tersebut akan menjadi kenyataan ataupun sebaliknya, jika ianya hanya sebagai impian maka biarlah, dan biarkanlah mimpi itu hanya tingga angan saja... hahahahaha. Namun bukan itu yang ingin saya bentangkan disini, apa yang ingin saya tuliskan disini ialah, pernahkah awda pembaca sekalian memikirkan bagaimanakah kereta ferrari dan lamborghini ini memperolehi logonya? Ayuh... fikirkan sekarang?
Seperti yang aku tuliskan diawal mukaddimah tadi yang apa yang aku tuliskan disini ini adalah hanya berpandukan kepada teori ku saja. Kereta ferrari adalah lahir ataupun diciptakan oleh penciptanya melalui dari kereta kuda, mungkin awda bertanya kenapa? Cuba saja awda bayangkan kereta kuda adalah salah satu pengangkutan dan kenderaan pada zaman dulu lagi, ianya digunakan adalah sebagai salah satu pengangkutan orang - orang zaman dulu terutamamnya dinegara barat yang mana kereta kuda sangat famous digunakan oleh COWBOY. Dan mungkin kerana mengikuti perubahan zaman dan agar menjadi kenangan pada zaman kereta kuda makanya kereta Ferrari diciptakan dan sebagai kenangan kepada kereta kuda tersebut makanya kuda diletakkan sebagai logo komersial pada kereta tersebut tetapi menggunakan nama yang lain. Dan jangan hairan kereta kuda pada zaman ini mempunyai berbagai design dan bentuk dari rekabentuk asalnya pada zaman dulu, malah ianya kini adalah jenis kereta yang berjenama dan malahan ianya adalah anatra kereta yang paling termahal kini didunia.
Begitu juga degan kereta LAMBORGHINI, kereta ini diciptakan oleh penciptanya sebagai mengenang kereta lembu, berbeza dengan kereta kuda ferrari cuma mengambil gambar kuda sebagai logo komersialnya, namun berbeza dengan kereta jenama Lamborghini penciptanya mengekalkan nama lembu cuma ditambahkan saja ghini pada hujungnya untuk menjadikan ianya sebagai kereta lembu moden, malah kereta lamborghini ini bukn saja mengekalkan namanya pada hadapan nama komersialnya malah gambar lembu juga dijadikan sebagai logo komersial kereta tersebut. Jadi apa yang dapat saya buat konklosinya melalui pengamatan saya sendiri kedua - dua jenama kereta tersebut adalah berkait rapat dengan kedua - dua pengangkutan zaman silam ini, dan kerana itulah ianya berkonsepkan sedemikian, jadi fikir-fikirkanlah lagi wahai pengunjung blog ku sekalian betulkah tidak fakta yang aku buat ini, bagi ku betul atau tidak ianya adalah sekadar fakta yang mungkin benar separuhnya dan ianya juga menjadi fakta gurauaan. Aku memperolehi fakta ini semalam ketika aku menonton satu rancangan TV disalah sebuah channel dicable network dirumah ku, lalu aku terbayang mengenai kedua -dua pengangkutan zaman silam tersebut berserta dengan kereta mewah zaman moden kini. Jadi fikirkanlah ye betul ke tidak itu hak awda semua, aku cuma memberikan fakta mengikut toeri dan pemikiran ku, fakta dan teori kali mungkin berbeza dari fakta yang aku berikan ini.

0 ulasan: