Ahad, 14 Disember 2008

BLOG KU BERUBAH WAJAH LAGI.........

Hai semua.... Nampaknya bila masuk keblog ku kali ini ada sedikit perubahan berlaku, sememangnya aku senghaja merubah wajah blog ku kali ini, kerana banyak lagi yang aku ingin pelajari dan tokok tambah dalam blog ku ini. Ada saja yang terbaru, jadi rasa dengki dan iri hati memang ada sebab itulah bila berkunjung keblog kawan - kawan dan juga anak saudara ku yang mempunyai blog yang begitu cantik latar belakangnya, aku menjadi iri hati melihatnya, namun bukan bermakna aku akan membiarkan terus iri hati, aku cuba untuk mencari jalan bagaimana untuk mendapatkan dan mengubah blog ku agar sama seperti mereka dengan cara bertanya dari mereka. Pada benda sebegini, ianya memanglah salah satu dari kegemaran ku sejak dari awal lagi, mungkin kerana minat seni yang sudah sedia ada pada diri ku membuatkan aku berminat dalam hal-hal sebegini.
Apa yang aku harapkan kali ini aku akan dapat melangkah lebih jauh lagi dalam membisaikan lagi blog ku yang sudah sedia ada. Bagi yang sudah mempunyai pengalaman dalam mengubah suai blog ini, yang berkunjung mkeblog ku ini jika dapat memberikan pandangan berilah sedikit kalau boleh berikanlah sedikit tips agar aku dapat mengubah rekabentuk blog ku ini seperti kamu juga. Tolong ya....!
Bagiku, aku lebih suka kerja yang aku buat dikritik, asalkan ianya kritikan yang membina, sekurangnya melalui kritikan sajalah kita dapat melihat dimana kesilapan kita. Itu memang prinsip yang aku amalkan sejak dari awal mula lagi. Setiap kerja yang aku buat aku perlukan seseorang untuk mengkritiknya, dan melalui kritikan jugalah aku dapat merubah sedikit demi sedikit segala kekurang maupun kelebihan yang aku miliki dalam mutu kerja yang aku buat. Aku sering mengamalkan sikap keterbukaan, tetapi bukan bermakna sikap keterbukaan yang ku amalkan itu terbuka tanpa hadnya, pada satu sudut lain sifat keterbukaan yang aku boleh terima pada dasar kritikan yang membina yang membawa aku kepada suatu perubahan dan bukan kritikan yang melampau yang boleh membawa kepada kehancuran dan juga ingin menghancurkan diri ku. Dalam ereta kata lain bertempat dan positif.
Jadi pada semua yang berkunjung keblog ku ini silalah komen apa yang termampu agar apa yang aku luahkan pada blog ku ini bukan saja akan dapat memuaskan diri ku sendiri yang mencipta blog ini malah juga akan memberika kepuasan kepada sesiapa saja yang mengunjungi blog ku ini. Ini adalah permulaan dan aku akui ini adalah satu langkah proses pembelajaran buat ku pada blog ku ini, bak kata pantun melayu YANG BERBUNYI:
'BUAH CEMPEDAK DI LUAR PAGAR
AMBIL GALAH TOLONG JOLOKKAN
SAYA BUDAK BARU BELAJAR
JIKA SALAH TOLONG TUNJUKKAN'
Itulah ibaratnya aku, aku juga mempunyai prinsip yang aku jadikan pegangan,
'ORANG MUDA BUKAN BERMAKNA TIADA BOLEH DIJADIKAN GURU KEPADA YANG TUA, BIARPUN YANG TUA MEMPUNYAI PENGLAMAN YANG LUAS DALAM HIDUP DAN YANG MUDA IBARAT BARU BELAJAR UNTUK HIDUP, NAMUN JIKA ILMU YANG DIMILIKINYA LEBIH TEBAL DARI YANG TUA, YANG TUA BERHAK MENIMBA ILMU TERSEBUT DARI DIA YANG MUDA'

0 ulasan: