Isnin, 1 Februari 2010

DUA HATI SATU JIWA

Semalam sepulang dari bekerja isteri ku terus membawa aku ke Mall untuk menonton wayang, kebetulan pula kemarin aku tidak membawa kereta memandangkan kereta ku dibawa oleh sepupu ku untuk inspection bagi menyambungkan road tax tahunan yang sudah mansuh, jadi isterikulah yang mengambil aku pulang bekerja.
Bayangkan saja pulang dari bekerja terus menonton wayang, ish... tak dapat aku bayangkan ketika itu, namun nak buat apa dah isteri ku beria sangat nak menonton wayang tersebut jadi aku layan sajalah. Sampai di Mall kelam kabut juga kerana biasalah terlalu sukar untuk mendapatkan parking, beberapa kali aku berpusing - pusing mencari parking lastnya dapat juga, punyalah lenguh kaki aku, maklum sajalah aku jarang memandu kereta isteriku. Nasib baik tikit aku beli awal semasa aku lunch kemarin jadi taklah rasa berebut - rebut, kalau tak mampus memang isteri aku tarik muka panjang jika tak sempat ambik tikit. Well cerita yang kami tonton semalam tajuknya 'DUA HATI SATU JIWA'.
Cerita ini diarah oleh Professor A. Razak Mohaidin dibawah LineClear Production, 2 Hati 1 Jiwa yang dibintangi Yasmin Hani & Fouziah Ghous ini adalah Filem komedi famili ini memaparkan kisah suka duka sepasang kembar siam yg dipisahkan. Bila menonton filem ini kita akan dapat melihat bagaimana perasaan orang yang kembar siam ini hidup, dan bagaimana keadaan mereka dalam melakukan tugas harian mereka lebih - lebih lagi mereka yang belajar diUniversiti dengan mengikuti kursus yang berbeza. Apapun kau orang tengoklah sendiri dipanggung lagi pun malas lah aku nak cerita panjang lebar tentang filem ini tak seronoklah lah kan nanti. Apa yang penting bagi kau orang yang meminati Yasmin Hani dan Faziah Ghous bolehlah menonton filem mereka ini dipawagam yang berdekatan.
Bagi aku semalam taklah habis sangat menonton filem tersebut, tapi yang pentingnya aku temankan isteri aku nonton wayang semalam. Biasalah habit aku kalau masuk pangung dalam keletihan pastinya aku akan tidur sambil berdengkur, nasib baik isteri aku selalu mengejutkan aku ketika aku berdengkur semalam, jika tidak entahlah satu panggung boleh dengar aku berdengkur.... hahahahaha. Aku pula faham sangat dengan hobi isteri aku, dia memang suka menonton wayang, bukan saja disini, malah ketika berada diluar negeri juga dia gemar pergi menonton wayang. Hai itulah dia isteri aku, entahlah dah jadi hobi dia katanya kalau dia pergi luar negeri mesti tidak sekali dia mesti pergi tengok wayang, dan itulah yang terjadi ketika percutian bulan madu kami tempoh hari, bagi aku yang suka travelling ni tak sekali pun aku pernah menjajahkan kaki ke Panggung Wayang ketika berada diluar negeri, dan mungkin itulah kali pertama aku masuk panggung wayang diluar negeri ketika berbulan madu bersama isteri ku. Aku dah tak nak buat apa ketika itu bila diberitau yang dia hendak menonton wayang, aku jawab ikut suka hati kau lah. Itulah dia isteri aku, yang kadang - kadang bertentangan dengan kegemaran dan kesikapan ku. Namun apa pun SIAPA YANG TAK SAYANG ISTERI HOOOOIIIII...... hahahahahaaaa.

0 ulasan: