Ahad, 26 Oktober 2008

SELAMAT BERTUNANG BUAT ADIK IPARAlhamdulillah sahlah sudah mereka bedua ditunangkan pada malam minggu yang lalu, dan tahniah ku ucapkan kepada adik ipar ku dan juga tunangannya. Nampaknya perkenalan mereka yang sudah hampir lima tahun akhirnya bersatu juga dengan ikatan tali pertunangan, dan mudah-mudahan ianya akan sampai keakhir hayat.....Amin..!

Biarpun hujan turun dari siang hari pada hari tersebut nyatanya bukanlah menjadi satu halangan untuk majlis itu diteruskan. Awal - awal lagi dirumah nampak sibuk, biarpun kami menggunakan perkhidmatan katering bagi majlis jamuan, nyatanya masih jua nampa kesibukannya. Menjelang malam suasana semakin nampak makin meriah, maklum sajalah bukan saja menerima kedatangan para tetamu yang diundang juga dengan kehadiran sepupu-seupu sebelah isteri ku. Maklum sajalah keluarga isteri ku memang begitu rapat sekali dengan sepupunya, terutama sekali begitu rapat dengan anak - anak angah yang tinggal dimentiri. Kelihatan mereka membantu membuat persiapa terakhir bagi majlis tersebut.

Aku yang hanya menjadi jurukamera pada malam itu hanya dapat merakam sedikit keadaan malam itu pada lensa kamera ku. Memang seronok mereka pada malam itu,maklumlah seronok buat posing , nyatanya meeka tak sedar yng gambar - gambar mereka itu akan aku muatkan dalam blog. Ini adalah sebahagiannya dan yang lainnya akan aku muatkan lagi dalam edisi biacara warong kopi ku, halaman yang aku pling suka dalam usik mengusik. Dalam halaman ini, hanya khusus untuk suasana majlis pada malam itu.

Buat adik ipar ku dan tunangannya, Selamat bertunang dan semoga cepat naik pelamin dan kekal hingga keakhir hayat. Amin....!

0 ulasan: