Rabu, 30 Jun 2010

BULAN JULAI DATANG LAGI.....

Masa membawa kita kepada putaran yang agak pantas aku rasakan pada tahun ini, tanpa aku sedari dan mungkin kita semua tidak sedari hari ini sudah masuk bulan JULAI didalam kalendar tahun 2010. Seperti biasa bagaimana dengan azam kita? Apakah kita sudah dapat melaksanakan azam kita, dan sudahkah kita mencapai matlamat kita? Bagi aku masih banyak lagi matlamat dan azam ku yang belum terlaksana, dan aku berusaha kearah untuk dapat mencapai azam dan matlamat ku itu. Kerana itu masih banyak lagi impian ku yang ingin ku kejar, dan apa yang aku harapkan semoga sebelum kita kepenghujung tahun 2010 ini beberapa impian ku akan dapat aku gapai....Amin. BAgaimana pula dengan awda semua? Mungkin sebilangan daripada awda ada yang sudah berjaya mencapai azam dan matlamat mereka pada tahun ini, tahniah, dan bagi yang belum lagi dapat mencapai azam serta matlamat mereka, saya doakan semoga awda akan dapat mencapai azam awda. Dan semoga tahun 2010 ini akan meninggalkan kenangan - kenangan manis bagi kita semua.

Bagi aku kehadiran bulan julai setiap tahun merupakan satu bulan yang paling aku sukar untuk lupakan, jika aku lupa sekalipun masih banyak lagi yang diluar sana akan datang kepada ku untuk mengingatkan aku tentang bulan ini. Bulan Julai tahun ini, akan bertambahlah satu angka lagi pada umur ku kerana bulan julai ini adalah tarikh aku dilahirkan, bila aku teringatkan pada tarikh hari kelahiran ku, aku terlupa rupanya aku sudah semakin berumur sekarang, sudah hampir menjagkau ke 40tahun rupanya aku, tapi aku bersyukur kepada Allah SWT kerana aku diberikan peluang untuk menikmati kehidupan ku, hidup disamping isteri ku yang tersayang, cuma rezeki saja belum ada lagi kerana belum dikurniakan cahaya mata, dan itulah juga antara matlamat yang ingin aku capai pada tahun ini. Dan semoga tuhan akan mengabulkan hasrat ku untuk menimang cahaya mata pada tahun ini.....AMIN. Pada bloggers doakan ye... semoga hasrat ku itu akan dikabulkan.

Apa pun pada awda semua semoga bulan Julai ini akan terus memberikan kebahagiaan kepada kita semua.....AMIN.

Dan kepada pemimpin negara yang amat aku sanjungi iaitu Kebawah Duli Yang Maha Mulia Peduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah, selamat menyambut hari keputeraan dulia tuanku yang ke - 64 pada tahun ini, semoga kekal karar memerintah negara dan hidup bahagia disamping kerabat diraja. ...AMin...!

0 ulasan: