Ahad, 27 Disember 2009

2009 SUDAH HAMPIR KEPENGHUJUNGNYA

Hanya tinggal beberapa jam saja lagi, kita akan melangkah ke tahun baru 2010. Dan apakah matlamat serta azam kita disepanjang tahun 2009 ini banyak yang telah kita capai atau pun sebaliknya. Bagi aku banyak yang aku impikan dan cita-citakan disepanjang tahun 2009 ini belum lagi dapat mencapai matlamat dan sasarannya, masih belum dapat dilaksanakan dan masih ada yang belum aku capai lagi.
Bagi aku semua ini adalah cabaran dan memerlukan kesabaran bagi ku. Dan apa yang perlu aku lakukan kini adalah untuk berusaha dengan lebih gigih dalam mencapai matlamat dan hasrat yang aku impikan. Pada dasarnya perancangan yang teratur adalah sesuatu yang penting, dan insyaAllah semua itu mungkin akan aku buat agar apa yang aku impikan akan terlaksana.
Bagi mereka yang bertanya belum lagi menimang anak? Itu adalah sasaran baru ku pada tahun 2010 ini, bagi semua pengunjung blog ku, jangan lupa doakan aku agar aku akan dapat menimang cahaya mata pada tahun 2010 ini. Itulah impian ku sejak mulah aku mendirikan rumahtangga, namun aku pasrah kerana mungkin balum lagi ada rezeki dari Tuhan buat aku dan isteriku. Dan itulah antara azam ku pada 2010 ini.
Apa yang aku harapkan semoga dengan datangnya tahun baru ini akan dapat meningkatkan lagi kemajuan pada diri kita masing -masing dan mana yang kita rasakan perlu untuk berusaha lebih, itulah yang perlu kita usahakan, dan yang penting apa pun yang ingin kita capai biarlah dengan matalamat dan niat yang betul, kerana setiap angan - angan itu perlukan usaha dan usaha itu adalah tangga kejayaan pada sebuah cita - cita dan angan - angan kita tersebut.
Akhirnya kepada semua, semoga dengan berundurnya tahun 2009 yang tidak lama lagi ini akan meninggalakn segala kenangan pahit manis yang tercata pada sepanjang tahun 2009 ini, dan marilah kita alukan kedatangan tahun 2010 ini dengan penuh azam dan penuh dengan cita - cita dan matlamat agar apa yang kita impian kita yang belum terlaksana pada tahun 2009 mini akan dapat kita capai pada tahun 2010.
Salam untuk semua.........

0 ulasan: