Isnin, 23 Februari 2009

SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KE25 HARI KEBANGSAAN BUAT SELURUH RAKYAT DINEGARA BRUNEI DARUSSALAM.


Pejam celik rupanya sudah 25 tahun Negara tumpah darah ku yang tercinta ini merdeka. Dan sesungguhnya dalam tempoh 25 tahun tersebut aku dan malah juga seluruh rakyat yang tinggal diatas bumi Darussalam yang aman damai dan permai ini telah merasakan perubahan yang ketara dan juga merasai kenikmatan yang telah disediakan oleh pihak Kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Peduka Seri Beginda Sultan dan Yang Di Pertuan Negara Brunei Darussalm.
25 tahun bukanlah satu jangka waktu yang pendek, bagi mereka yang dilahirkan pada tahun 1984, munkin ada yang sekarang ini sudah pun beranak pinak dan sudah pun mengecapi kejayaan dalam kehidupan mereka. Dan sudah setentunya mereka kini sudah pun dewasa.
Banyak kejayaan dan pencapaian yang terbaik telah pun dicapai oleh negara disepanjang tempoh 25 tahun merdeka, dan banyak juga yang telah dapat dilihat dari segi pembangunan negara. Dari bandar hinggalah kedesa, pembangunan dapat dilihat dengan lebih pesat.
Untuk semua rakyat Brunei Selamat Menyambut Jubli Perak Hari Kebangsaan yang ke25. Semoga apa yang kita capai pada tahun ini akan terus menyerlah lagi pada tahun akan datang. Dan semoga juga keamanan dan kedamaian ini akan berterusan selamanya. Dan marilah kita bersama - sama menyokong dalam membantu memajukan lagi negara Brunei Darussalam yang kita cintai ini. Dan semoga juga negara dan kita rakyat diNegara Brunei Darussalam ini akan sentiasa berada didalam lindungan Allah SWT, terhindar dari segala malapetaka. Amin..

0 ulasan: