Ahad, 21 Jun 2009

SELAMAT ULANGTAHUN PERTAMA HARI PERKHWINAN


Pejam celik , tanpa aku sedari masa yang berlalu pada hari ini 22 Jun 2009, sudah setahun aku mendirikan rumahtangga. Masa berlalu dengan begitu pantas, setiap detik membawa berbagai pengalaman baru bagi aku, dan sudah setahun juga pada hari ini aku bergelar suami.
Buat isteri ku yang tersayang, SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG PERTAMA aku ucapkan pada isteri ku yang tercinta dan tersayang, semoga apa yang telah kita lalui dalam usia perkahwinan kita yang baru ini akan memberikan kita pengalaman yang baru dalam diri kita masing - masing, dan semoga kita akan sama - sama mengecapi pahit manis dalam berumahtangga ini bersama - sama dengan penuh kesabaran dan ketakwaan, sama - sama kita hadapi segala rintangan dan juga cabaran yang akan berlalu dihadapan kita, dan semoga segala apa jua rintangan itu akan menjadikan diri kita berdua menjadi cekal dan lebih kuat untuk melayari bahtera perkahwinan dan alam rumahtangga kita ini.
Sesungguhnya tiada yang lebih baik dan membahagiakan kita dalam usia perkahwinan kita yang masih baru ini selain dari sikap keterbukaan kita berdua dalam semua hal, sikap saling hormati menghormati dalam menanai hak kita masing - masing, memahami hak privacy kita masing-masing, dan sikap kompromi kita dalam semua hal. Sesungguhnya semua itulah yang membuatkan kita bertambah lebih kuat dan cekal serta tabah dalam melayari bahtera rumahtangga kita.
Terima kasih yang tidak terhingga buat mu isteri ku tersayang, kerana selama setahun kita bersama melayari bahtera rumahtangga kita dengan rukun dan damai. Dapat melayan segala kerenah ku dengan penuh kesabaran, semoga kita akan terus kekal bahagia hingga keakhir hayat. Dan semoga tuhan akan mengabulkan doa kita untuk menimang cahaya mata dalam masa terdekat ini.... AMIN.

0 ulasan: