Selasa, 7 September 2010

SELAMAT JALAN RAMADHAN DAN SELAMAT DATANG SYAWAL.Cuma tinggal beberapa hari saja lagi kita akan menyambut kehadiran bulan Syawal, dan pastinya awda semua sudah sibuk mempersiapkan diri dengan menyediakan berbagai keperluan untuk menyambut Syawal ini, dan selain itu juga mungkin juga sudah sibuk menghias rumah dengan cantik sekali, maklumlah Syawal datang setahun sekali. Namun apa yang pastinya apakah kita semua sudah melaksanakan satu tugas yang wajib untuk kita laksanakan? Sudahkah kita semua melaksanakan rukun islam yang keempat iaitu membayar zakat? Bagi yang belum melaksanakannya maka laksanakanlah ia secepatnya agar esuk kita tidak akan lupa. Bagi yang sudah melaksanakan tahniah saya ucapkan kerana awda masih belum lupa melaksanakan aapa yang dituntut oleh Ugama kita.

Dalam kita sibuk mempersiapkan diri ita untuk menyambut lebaran ini, pastinya kita juga akan bersedih kerana tidak lama lagi kita akan meninggalkan ramadhan, kerana apakah kita pasti akan berjumpa dengan ramadhan pada tahun hadapan atau adakah ini ramadhan kita yang terakhir? Wallah hu wa'lam.... Segalanya adalah ketentuan illahi, namun apa pun yang pastinya kita semua pastinya akan bersedih dengan berakhirnya ramadhan nanti. Selama sebulan berpuasa pastinya telah memberikan satu penglaman yang baru bagi kita semua.

Kepada semua pengunjung blog yang saya hormati, dikesempatan ini saya dan seluruh keluarga ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya aidil fitri yang tidak lama lagi akan menjelang, dan pada kesempatan ini saya ingin memohon kemaafaan andainya ada kesilapan dan kesalahan yang tanpa saya sedari disepanjang saya menulis didalam blog ini yang menyinggung perasaan awda semua. Dan semoga Aidil Fitri tahun ini akan mendapat keberkatan dari Allah SWT jua. AMin....!


SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

0 ulasan: